19 кърджалийски ученици положиха скаутска клетва край Босфора


След едноседмичен престой, от Международния скаутски лагер в Истанбул се завърнаха отрядите на момичета и момчета от Община Кърджали.

Съгласно определени изисквания и условия до полагане на скаутска клетва в лагера се допуснаха 19 наши скаути. Тази година на 18 скаути се връчиха оранжеви връзки със син кант. За първи път получаваме 1 бяла връзка за ръководител на отряд от Община Кърджали, т.е. като отличителни униформени символи и знаци на международния скаутски лагер за активна дейност и положена клетва.
Обучението се проведе на полеви условия, съгласно учебно-възпитателни програми за скаутски отдих и туризъм. Отрядите се обучаваха на: ориентиране, възли с въженца, рисуване, колоездене, гребане, стрелба, пеене, яздене на кон и др. Включиха се в състезания и участваха в преодоляване на препятствия. Учениците имаха възможност да разгледат и историческите забележителности на Истанбул и да се разходят с корабче из Босфора.
Мотото на Международния скаутски лагер е: „Бъди готов за общи трудности, споделени неволи, малки победи и големи радости! С приключения, приятелства и забавления да надскочим заедно собствените си граници и умения! Чрез игри да сме полезни със своите добрини! Нека изживеем с усмивка своите мечти”.
Родители и скаути изказват благодарност на инж.Хасан Азис , кмет на Община Кърджали за специалното му съдействие, за да се осъществи това участие.
Получения от нашите скаути плакет е доказателство за изпълнено доверие, чест и достойнство за всички.
24rodopi.com
hard admin

*

Top