2 милиона лева за ремонт на стадион „Дружба“ и големите футболни отбори отново избират Кърджали

2 милиона лева ще струва ремонтът на стадион „Дружба”, след което Кърджали отново ще стане желана база за подготвителни лагери от футболните клубове в страната и Балканите. Проектът е заложен в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Кърджали. Неговото обществено обсъждане в понеделник вечерта премина при голям интерес.
Добрата новина за децата в града край Арда е, че детската железница в парк „Простор” също ще бъде основно ремонтирана. Предвидени са 300 000 лева.
На обсъждането на интегрирания план присъстваха зам.-кметовете на община Кърджали Юсеин Ахмед и Иван Велев, секретарят на общината Сезгин Бекир, общински съветници от БСП, ГЕРБ и ДПС, експерти от общинска администрация и граждани. Бяха обсъдени планиране и финансово осигуряване на  ресурсите за устойчиво развитие на Кърджали за плановия период 2014 – 2020 година.
Сред значимите проекти, които трябва да променят облика на областния град са обновяване на парковете  “Простор”  и “Горубсо”, реконструкция на стадионите “Дружба” и “Горубсо” и спортния комплекс “Арпезос”, изграждане на зелен изолационен пояс около жп линията и други, обновяване на сградите на училищата.
Както вече 24rodopi.com писа, ще бъдат усвоени средства за ремонт на двата моста на Арда, а при необходимост ще се построи и трето съоръжение между двата бряга.
В квартал “Възрожденци” са предвидени интегрирани проекти за саниране на жилища, ремонт и рехабилитация на пасарелката и въжения мост.
Целият план за възстановяването на Кърджали включва общо 36 проекта, разделени в 3 зони.
hard admin

*

Top