20 се млатят в центъра на Кърджали, един ги разтървава и го отнася – събужда се в болницата

23-годишен кърджалиец бе на косъм от смъртта след сбиване на две групи в центъра на Кърджали, но бързата намеса на охранителите на местна дискотека се оказа животоспасяваща. Това разкриха очевидци на инцидента, разиграл се към 4 часа сутринта на 3 октомври в центъра на Кърджали. Пострадалият просто искал помогне да се прекрати скандала, но бил нападнат и от двете страни.

Младежът бил пребит и си глътнал езика. Побойниците не знаели как да постъпят. Най-адекватна за ситуацията била реакцията на гардоветете, които направили всичко възможно, за да извадят езика на пострадалия.

В полицейското управление е задържан Н.Р.(26) след свада пред дискотека в областния център и нанесен побой на 23-годишен, гласи официалната информация на полицията.

Материалите по случаите бяха внесени в Районния съд по Указа за борба с дребното хулиганство.

Безработният К. Х.е признат за виновен в това, че на 3 октомври, около 04.05 часа, на ул.” Екзарх Йосиф”, до комплекс ” Орфей”, предизвиквал скандал с лицето Х.С.Х. от с.Мост. Биячът му нанесъл удари с юмруци в областта на лицето и тялото, констатира съдът.

За грубото нарушение на обществения ред на К. Х. му е наложено административно наказание „Задържане в поделенията на МВР” за срок от 5 денонощия.

В съдебното заседание обаче нарушителят не се признал за виновен. Отрекъл да е удрял Х.Х.. Обяснил, че бил в нощен бар с трима приятели, където изпил „2-3 големи питиета”. Към 3.30 часа решили да си тръгнат, но на стъпалата няколко човека започнали да се бутат. Охранителите извели навън буйните младежи, където последвало масово сбиване. Нарушителят твърди, че се опитвал да разтърве блъскащите се.

Между 10 и 20 човека имало на мястото на инцидента, като Х. Х. бил повален с юмрук на земята. Изпаднал в безсъзнание. Някои побягнали към такситата, а други се качили в кола. На пристигналите полицаи К. Х. бил посочен за нанеслия тежък удар на 23-годишния младеж.

Съдът е установил, че на тръгване от дискотеката, на водещите към изхода стълби, нарушителят станал свидетел на инцидент, в който бил забъркан негов приятел.

Всички били изкарани навън, като на място се събрали и други хора ,които гледали двете компании да се блъскат и да викат”.

В този момент свидетелят  Х.С.Х.,който също бил в дискотеката преди това със свой приятел, не бил употребил алкохол, решил да помогне и попитал: “Какво става, момчета?”, бил ударен с ритник в тялото от нарушителя К.Г.Х., който после го хванал за якето и го съборил на земята. В този момент и двете компании започнали  да го удрят и свидетелят изпаднал в безсъзнание. Събудил се  в болницата”, се казва в мотивите на съда.

Нарушителят, който трябва да лежи зад решетки 120 часа, най-вероятно ще обжалва присъдата.

—————————————————————–
Изберете книгата, променила мисленето на хиляди жени в Европа!

hard admin

*

Top