20 683-ма гласуваха в 7-те общини до 10.30 часа

9 процента е избирателната активност в област Кърджали към 10,30 часа, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова. През избирателните секции са преминали 20 683 от имащите право на глас. По избирателни списъци броя на избирателите в района са над 223 000 души.

Както вече 24rodopi писа, две са постъпилите до обяд жалби за нарушения в РИК Кърджали. Първата е срещу жена, представяща се от името на социологическа агенция, която в секцията в кърджалийското село Глухар събирала информация от избирателите за кого са гласували и записвала имената им. Извършена е проверка на сигнала, но проверяващите не са констатирали нередности в секцията.

Втората жалба е за нарушение в село Мост. В нея се твърди, че полицай събирал личните карти на избирателите пред секцията.

„Чухме се с шефа на полицията, който провери случая и отрече да се е случвало описаното в жалбата”, заяви Даниела Петрова. Тя допълни, че проблемът със секцията в крумовградското село Перуника, която не започна работа заради липсата на повече от половината членове, вече е решен и избирателите от селото вече упражняват правото си на глас.

hard admin

*

Top