„21 начина да кажем Здравей“ за 350 души в Кърджали в Деня на майчиния език

Седемте кърджалийски общини ще отбележат заедно Международния ден на майчиния език-21 февруари. Всяка една от тях ще представи рецитал, танц или музикално изпълнение на сцената на Дома на културата в Кърджали. В проявите се очаква да се включат над 350 души от Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Джебел и Черноочене.
В почит към езиковото многообразие Арт движение КРЪГ ще представи изследователска експозиция, посветена на 21 от най-старите езици в света под формата на кратък пътеводител. Младежи от селата Рани лист и Енчец участват в презентацията с графична версия на „21 начина да кажем Здравей”, изписани саморъчно върху винилови пана, дълги по 2 м, съобщиха от движението.
Тазгодишната тема на международния ден е „Качество на образованието, език (езици) за обучение и резултати от обучението”. С избора на тази тема се подчертава важността на майчиния език за осигуряване на високо качество на модерното образование и темата се въвежда в новата концепция за устойчиво образование до 2030 г.
24rodopi.com
hard admin

*

Top