213 деца рисуваха в конкурса „С очите си видях бедата”

В Обединения детски комплекс в Кърджали беше открита изложба под надслов „С очите си видях бедата” и бяха наградени творците с отличени рисунки. В конкурса се включиха 213 участници, които представиха своите творчески интерпретации по обявената тема.

Участниците бяха разпределени в три възрастови категории: от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. В първата възрастова група на първо място бяха класирани Синем Мюмюнали от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали и Есра Юсеин от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Енчец, на второ място са Хабибе Кирова и Тюлин Сеидахмед – и двете от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали, трети са Емине Халил и Десислава Мирчева – и двете от СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали. Във втората възрастова група двете първи места са за Сенем Алиосман от ОУ „Н.Вапцаров” в село Груево и Ъшъл Халил от ОУ „Д-р Петър Берон” в Момчилград, на второ място бяха класирани рисунките на Бурчин Ферад от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Енчец и Хюля Бекир от СОУ „В.Левски” в Крумовград, на трето място са Павел Сарлов и Теодора Костова от СОУ „Вл.Димитров-Майстора” в Кърджали. В третата възрастова група на второ място е класиран Сердар Мехмед от СОУ „Христо Ботев” в село Чорбаджийско.

Отличените творци получиха грамоти и предметни награди от началника на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали комисар Христо Тодоров.

Изложбата от 80 селектирани от журито рисунки може да бъде посетена до 14 юни в Обединения детски комплекс в областния център.

 

 

hard admin

*

Top