22-годишен от Кърджали – в канала за фалшиви пари за Комотини

Полицията в Комотини е в очакване на бум на пласьори на фалшиви пари след май 2014-та, когато стартира летния сезон и хиляди нашенци ще тръгнат към плажовете на Бяло море.
През седмицата местните полицаи арестуваха първата българска група, пазаруваща с пари менте. 4-ма нашенци, които бяха арестувани в Комотини за притежание на фалшиво евро, наели кола в Хасково. Минали през Кърджали и Маказа, за да стигнат до Комотини, където започнали бърз шопинг с фалшиво евро.
Както вече писахме, двама от задържаните са на 23 години, един е на 21 години, а тарторът на групата е 31-годишен.
Няколко часа преди ареста българите платили в магазин, където пазарували, с две фалшиви банкноти от по 100 евро, твърдят от полицията в Комотини. След задържането им в тях са открити още: 34 фалшиви банкноти от по 100 евро, 395 евро и 500 лева, четири мобилни телефона.
Срещу единия от 23-годишните е повдигнато обвинение и за притежание на незаконно оръжие, което е намерено у него. Води се следствие.
Нашенците са минали през ГКПП „Маказа – Нимфея”, заявиха за „24х7 Родопи” журналисти от Комотини. Установено е, че 4-мата са успели да пробутат фалшиви евро в закусвалня и два магазина за цветя. Те продължили да пазаруват, но някои от местните търговци се усъмнили и алармирали полицията. Във всеки от 4-мата били открити по около 1 000 евро.
„Единият от арестуваните е на 22 години и половина и е от Кърджали. От помашките села е, но от години живее в града и се занимава с разпространяване на фалшиви пари. Това прави както в Кърджали и района, така и в други части на България и живее като цар”, поясни пред наш репортер запознат с дейността на арестувания в Комотини.
Снимка: “Български новини”, Гърция

—————————————————————–
Подарете едно незабравимо изживяване за 29 лв. в хотел Рила, Боровец

hard admin

*

Top