22-годишна със забрана да шофира 180 дни, блъснала дете и го закарала в болницата с множество контузии

22-годишната Б. М., която с „Ланчия”-та си блъсна дете, е лишена от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. Младата жена ще плати и 1 000 лева глоба. Родителите на удареното момче ще могат да заведат граждански иск срещу виновната водачка, поясниха пред 24rodopi.com адвокати.
Ще припомним, че при движение с несъобразена скорост 22-годишната Б.М. удари пресичащо платното дете в село Зелениково. Инцидентът стана на 9 юли в 19.40 часа.
Водачката беше транспортирала раненото момче до кърджалийската болница, където било настанено за лечение със счупвания на ръката и крака. Не бе констатирана употреба на алкохол при извършения тест на шофьора.
Съдът призна Б. М. Ю. за виновна в това, че при управление на МПС – лек автомобил „Ланчия”, нарушила правилата за движение и по непредпазливост причинила средна телесна повреда на М.М.М. от гр.Кърджали, изразяваща се в открито счупване на двете кости на лявата подбедрица, което е довело до трайно затрудняване на движението на левия крак за около 4-5 месеца при обичаен ход на оздравителния процес и счупване на лявата лакътна и лъчева кост, което е довело до трайно затрудняване на движението на лявата ръка за около 2-3 месеца при обичаен ход на оздравителния процес.
24rodopi.com
hard admin

*

Top