23-ма абитуриенти от Ардино тръгнаха към мечтите си

Гюнер ШЮКРИ

 

Професионалната гимназия „Христо Смирненски” в Ардино изпрати тържествено випуск 2013. В своето приветствие директорът на учебното заведение Мехмед Гюлестанов пожела „На добър час!” и успешно дипломиране на зрелостниците, които тази година са 23 на брой със специалност „Оперативно счетоводство”.

„Отлита поредното ято от „климатичното” в Ардино. Ето дойде и часът на раздялата. Вижте колко се променихте. Колко сте сигурни в себе си, със знанията и уменията си, с опита, със самочувствието, което придобихте тук, с вярата в очите си. Вие сте нашата най-голяма реклама в района, страната и в чужбина”, каза Гюлестанов. По стара българска традиция той лисна пред абитуриентите менче с вода за здраве и късмет.

От името на кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям бе прочетено поздравително писмо до абитуриентите.

„Млади приятели, пред Вас стои едно предизвикателство – да се представите достойно, да защитите подобаващо себе си”, се казва в посланието на общинските ръководители.

От името на абитуриентите благодарност към ръководството и учителите на професионалната гимназия отправи Северина Войводова. „Дойдохме при вас като деца, вие създадохте от нас личности, готови да поемат по-големият път на живота. Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си, да се борим за тях, да сме честни, упорити и всеотдайни. И някъде дълбоко в сърцето, като безценен дар ще кътаме милите спомени от родното училище. Дълбок поклон пред вас, скъпи учители. Благодарим ви от сърце”, каза в обръщението си дванадесетокласничката.

hard admin

*

Top