23-ма посочиха: Раиф Мустафа остава!

С гласовете на 23-ма общински съветници отпадна точка №17 от дневния ред на второто редовно заседание на разпоредителния орган в Кърджали. Тя касаеше преждевременното отстраняване от длъжност на председателя на местния парламент Раиф Мустафа.
Предложението бе направено от лидера на съветниците на ДПС-Расим Муса, чиито мотиви бяха, че не са посочени необходимите доводи председателят да бъде остранен. 16 гласуваха против, а един от съветниците се въздържа.
„Това е трибуната, от която трябваше да се проведе дискусия относно цялостната работата на Общинския съвет. Но тя така и не се състоя. Цялото общество вижда, че нещо в дейността на сесията не върви, а както знаете рибата се вмирисва откъм главата. Нямаме нищо лично срещу Раиф Мустафа, но поради тази причина поискахме неговото преждевременно отстраняване от длъжност. Групата на БСП оставаме на заседанието, но ще гласуваме с „въздържал се” на всяка точка”. Това обяви от трибуната на Общинския съвет лидерът на „червените” съветници Милко Багдасаров.
 
На снимките:
Назми Мюмюн от БСП изразява пред кмета Хасан Азис разочарованието си от “поредния номер на съветниците от ДПС”;
Расим Муса обявява, че няма основание за провеждането на точка 17;
Раиф Мустафа дойде доволен в Бизнесинкубатора, ще си тръгне още по-доволен;
Илия Илиев и другите от ГЕРБ искат оставката на Мустафа, Ниязи Шакир и Мюзекки Ахмед (първите двама вляво) си пасуват
 
hard admin

*

Top