23 отсъствия и Раиф Мустафа оцеля! ГЕРБ и БСП с готовност да блокират Общинския съвет!?

„С действията си от ДПС показаха отношението си към опозицията-смятат ни за безполезни и нямат нужда от нас. Най-малкото, което можем да направим в случая е да се радикализираме и да гласуваме „въздържал се” и „против” всяко решения в Общинския съвет, като по този начин блокираме дейността му”. Това заяви лидерът на групата на БСП в разпоредителния орган на Кърджали Милко Багдасаров.

Само 18 съветници се явиха в залата на Бизнесинкубатора на свиканата извънредна сесия на Общинския съвет. В дневния й ред имаше само една точка-искане за прекратяване правомощията на председателя Раиф Мустафа. Нито един от съветниците на Движението за права и свободи обаче не се яви на заседанието и поради липса на кворум то не се състоя. Багдасаров поиска да му се даде думата от трибуната на местния парламент, но това му бе отказано с мотивите, че заседание по закон не може да има. „Това е поредното неуважително отношение на ДПС. Общината е в тежка управленска криза и няма как да не искаме промяна на атмосферата на работа”, заяви Багдасаров.

„Свидетели сме на поредния факс, дошъл от централата на ДПС и съответната демонстрация на сила. От Движението са свикнали да прокарват решения без да се съобразяват с мнението на опозицията и гражданите, гласували за нея. Неприсъствието на съветниците от ДПС показа, че явно има притеснения в тяхната група от желанието ни гласуването за отстраняване на председателя да бъде тайно. От друга страна ние също можем да демонстрираме сила и да покажем, че без нас не може да се работи в Общинския съвет”, заяви на свой ред лидерът на групата съветници на ГЕРБ Илия Илиев.

hard admin

*

Top