24rodopi с „дълъг прав”! Майката на Хафизе прати пълномощно!

15-годишната Хафизе Осман ще отиде на Европейското първенство по бокс. Роднини на момичето са разбрали за проблема, за който 24rodopi съобщи, и са уведомили майка й. Тя от своя страна вече е изпратила подписано пълномощно и чрез българското консулство то до дни ще бъде в страната.
Припомняме, че семейството на таланта на „Арда Бокс” е разделено, а за да отиде на големия спортен форум извън България, тя трябваше да представи пълномощно от двамата родители. Майката на Хафизе обаче живее в Измир, а момичето не е имало връзка с нея от 5 месеца. Липсата на координати освен интернет, можеше да коства, участието на вицешампионката ни за девойки на Европейското първенство, което започва на 4 ноември в полския град Владиславово. „Благодаря за съдействието на 24rodopi, на всички кърджалийци и нашенци извън страната, които покрепиха Хафизе и спомогнаха майка й да научи по-бързо за проблема и да изпрати пълномощно за извънгранично пътуване”, заяви мениджърът на „Арда Бокс” Стоян Узунов. Хафизе вече е отпътувала за лагера на националите в базата на ЦСКА.
Междувременно отборът се завърна с два сребърни медала от Ямбол. Там се проведе турнирът за купата на страната за кадети. Николай Йовчев и Тулунай Емин в категории 42 и 48 кг. завоюваха поредните отличия за клуба. В момента мъжете на „Арда” се подготвят за Купа „България”. Другата седмица отборът заминава за турнира „две в едно”, който ще се проведе в Плевен. Там те ще се боксират и в първия кръг на Държавния шампионат.
Клубът изказва благодарности на на Цвета Караянчева, местната структура на ГЕРБ, Община Кърджали за оказаното съдействие и финансова помощ, както и на спонсорите от „Пневматика Феникс”.

hard admin

*

Top