250 кила дива свиня падна в Чамлъка

"vspace="Валери НЕДЯЛКОВ
Преди Нова година кърджалийският бизнесмен Исак Диамандов удари 250-килограмов глиган. Кучетата на дружина Равен вдигнали цяла сюрия в местността Чамлъка, но само едно излязло на пусия. И той му видял сметката от 100-120 м с един изстрел в гърдите с ловна карабина 7.62.
Това е седмото прасе, което Исак Диамандов удря през този сезон. От десет години е авджия, но досега на такъв голям екземпляр не е попадал. В района се срещат и по-големи, затова се надява това да не му е рекордът. Преди петнайсет дни негов колега повалил над 250-килограмова свиня.
Никога досега не е имало толкова много прасета. Различни са предположенията за това. Според едни те са дошли от Гърция и Турция, а според други спасили се насам от пожарите в Харманлийско и Тополовградско.
Голям принос за увеличаване да дивеча има и дружина Равен с председател Мехмед Шевкед, която всяка година осигурява по 10 тона царевица за подхранване, както и листников фураж.
Исак Диамандов е известен с точния си мерник в момчилградското ловно-рибарско сдружение. Стреля обикновено по 1-2 пъти, като вторият е за сигурност. В повечето случаи поразява целта с първия изстрел.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top