250 туристки в поход из Източните Родопи

Община Кърджали е домакин на 53-тия Национален туристически поход на жените – туристки. Той е организиран от Българска федерация по туризъм, Община Кърджали и Туристическо дружество – „Кърджали”. Походът ще се проведе от 28 февруари до 4 март.

250 жени – туристки от цяла България ще вземат участие в организираното мероприятие. В чест на Националния празник 3- ти март и 8-ми март – Международен ден на жената, участничките в похода ще посетят Археологически комплекс Перперикон, „Татул” , Дяволския мост, ще направят преход до местността „Дамбала” и „Орловите скали”. Участничките в похода ще изразят своята солидарност с жените от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация и ще участват в шествието и програмата на Община Кърджали за 3-ти март.

Проявата е І – ва категория на трудност и има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризират туризма сред жените, като начин на активен отдих и покриване изискванията по НСК за разрядите по туризма.

Официалното посрещане на жените туристки ще се състои на 28 февруари от 12.30 ч.на паметника на „Васил Левски”.

hard admin

*

Top