26-годишен се преобърна с „Рено“ след като се блъсна в купчина стар асфалт, с контузии е

26-годишен шофьор от Кърджали се преобърна няколко пъти със своето „Рено Еспейс”, като причина за катастрофата стана купчина стар асфалт на пътя за село Клокотница, съобщава „Родопи нюз”. Отпадъците били почти на самото платно.

Водачът Есмин Расим бил със счупена на няколко места ръка, разказаха Сево Зафиров и Андрей Иванов, които оказали първа помощ на пострадалия и го изкарали от обърнатото возило. Те пътували в същата посока и били непосредствени свидетели на катастрофата.

Оказа се, че пострадалият шофьор е със сериозно разкъсан главен кръвоносен съд. Обработен първоначално в Хасково и препратен към съдова хирургия в УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив. Инцидентът станал около 16 часа.

Вероятно реното е карало с прекалено висока скорост, предположиха Сево и Андрей докато се взираха в дългия повече от 50 метра спирачен път.

Кърджалийският автомобил се ударил още в първия, от много асфалтови купове край пътя, а после отчаяно се е опитвал да намали в следващите метри. Не е успял и се е преобърнал напреки на дясната пътна лента. В хода на огледа на колата бе развита и друга версия за катастрофата. Шофьори обърнаха внимание върху скъсан носач на предната гума. Възможно е да се е скъсал при удара, но ако е станало преди това, обяснява излизането на колата от пътя, предположиха те. 

hard admin

*

Top