3 медала за „Арда” при жените! Наше момиче тръшка в борбата, бие и в бокса

Момичетата от „Арда Бокс” по нищо не отстъпиха на по-големите каки и се завърнаха с три медала от Държавното лично отборно първенство за жени в Русе. Петата в Европа по бокс Хафизе Осман стана втора. 15-годишното момиче се развихри на ринга за среброто в категория 48 кг. С една година по-малката от нея Мелиса Христова пък грабна бронза в 64-килограмовите. Това е трети медал за 14-годишната кърджалийка.
Няма типично мъжки спортове. Това доказа състезателката на клуба по борба „Крепост”-Стремци Найме Фаик. Момичето се занимава само от три седмици и с бокс и това й бе напълно достатъчно да грабне бронзов медал в категория 69 кг. в Русе. „Найме показа качества и доказа, че има бъдеще за нея и в борбата, и в бокса. В момента тя съвместява и двата спорта и тепърва големите успехи я чакат. Тя вече има и един медал от борбата”, каза за 24rodopi мениджърът на „Арда Бокс” Стоян Узунов. Шесто място в Русе има и състезателката ни Николета Чолакова. Общо с 8 боксьорки е трябвало да замине нашия тим, но грип е възпрепятствал четири от състезателките ни да пътуват с тима.
Следващото предизвикателство за момичетата на „Арда” е през април, когато Хасково е домакин на Държавния личен шампионат за жени. Преди това младежите до 18 години отиват в Севлиево за Националното лично отборно първенство. Турнирът е насрочен за 25 февруари. „Имаме право на 10 състезатели. По принцип искам да отидем с пълен състав, но все пак всичко зависи и от финансите”, каза Узунов. Треньорът добави, че клубът се готви и за домакинството на двата турнира за Купа „България” през октомври и ноември. Както вече писахме, Кърджали получи домакинство за младежи и жени. В момента се работи и по проекта за ринг, който ще позволи градът край Арда да кандидатства и за други турнири от този ранг.
На снимката отляво надясно: Найме Фаик, Хафизе Осман, Мелиса Христова
hard admin

*

Top