30 бивши лагерници от Белене и изселници пристигат от Турция за учредяването на ДОСТ

Бивши затворници от лагера в Белене ще пристигнат от Турция за учредяването на партия ДОСТ, съобщиха пред 24rodopi.com самите те. Това са нашенци, които са лежали в Белене по време на Възродителния процес.
Над 30 души от Турция, които са и български граждани, ще участват в събранието, което ще се проведе в събота в зала на хотел в София.
Както вече 24rodopi.com писа, новата партия “Демократи за отговорност, свобода и толерантност” (ДОСТ) ще бъде учредена на 27 февруари. 90 души са потвърдили участието си в учредителното събрание. По закон за учредяването са необходими 50 души.
Ще припомним, че 20 души от 7-те кърджалийски общини ще участват в учредителното събрание на партия ДОСТ. Учредителите ще изберат временно ръководство. На място ще стартира подписка. Над 2 500 подписа, които са необходими за регистрацията на новата политическа формация, се надяват да съберат поддръжниците на Местан в рамките на месец.
24rodopi.com
На снимката: На 17 януари бившите затворници от лагера в Белене, които сега членуват в организацията „Бахад”, се събраха в Бурса и обявиха, че подкрепят Лютви Местан
hard admin

*

Top