3000 лв сметка за ток в храм „Света Марина” в Пловдив

EVN не пожали и църквата. Рекордните 3000 лв. дължи за ток митрополитският храм “Света Марина” в Пловдив. Електроразпределителното дружество вече е изпратило предупреждение, че ако сметката не бъде платена, от утре (26 февруари) токът на църквата ще бъде спрян. От митрополията пък призоваха австрийският монополист да спазва десетте Божи заповеди, като припомниха основната – НЕ КРАДИ! Наша проверка показа, че всички църкви в града са с подобен проблем.

Митрополитският храм “Света Марина” в Пловдив за първи път на тъмно и студено. Служителите в църквата са започнали сериозно да пестят ток, след като преди седмица са получили сметка от EVN в размер на 2940.22 лв., за месец януари. Предходният месец тя е била 700-800 лв.

Най-представителният храм в Пловдив вече е и с предупреждение от австрийския монополист, че от вторник ще остане без ток. Църквата обаче няма възможност да плати, затова набира средства от миряните.

В църквата има два климатика и крушки. Служителите на храма са убедени, че сметката им е надписана. Оказва се, че с високи сметки за ток са всички пловдивски църкви. Всички изпитват невъзможност да ги платят. Храм “Света Петка Стара” е по-малка, в нея се служи само в неделя, въпреки това януарската сметка за ток е 300 лв., при условие че предишната е била 100 лв. Църквата обмисля да се включи във всенародните протести срещу високия ток и монопола, които тресат държавата от седмици. Но преди това ще се помоли Бог да даде разум на електроразпределителните дружества.

hard admin

*

Top