3024 мотора в Кърджали: Един загинал и 8 ранени след ПТП

Погват мотористите, масови проверки до октомври

 

 Кампания „Безопасност на две колела” стартира в Кърджали, като тя ще продължи до октомври, съобщиха от Областната дирекция на вътрешните работи. Акцент в работата на „Пътна полиция” ще бъде предотвратяването на произшествия с мотоциклетисти и мотопедисти. През този период минимум три пъти месечно ще се провеждат специализирани полицейски операции със засилен контрол за неправоспособни водачи, употребили алкохол, управляващи нерегистрирани и технически неизправни мотоциклети и мотопеди, неизползващи защитни каски, без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Проверките ще обхващат предимно общински и третокласни пътища и малките населени места в часовия период 14 до 2 часа.

На Регионалния инспекторат по образование ще се предложи изготвянето на съвместен график през периода от началото на април до края на учебната година униформени служители на Пътна полиция да изнесат кратки беседи пред учащите се от 9 до 12 клас по темата за безопасността на движението на водачи на двуколесни МПС.

 

 

3024 мотора в Кърджали

Един загинал и 8 ранени след ПТП

 

8 пътни произшествия с участието на мотоциклетисти и мотопедисти са регистрирани на територията на областта за миналата година, обобщиха от „Пътна полиция”. Седем от тях са тежки, при които е загинал един водач на мотоциклет и са ранени 8 души.

Основните причини за тежките ПТП с мотоциклетисти и мотопедисти са несъобразената скорост и отнемането на тяхното предимство от страна на водачите на автомобили.

Към 1 март в сектор “Пътна полиция” при ОДМВР-Кърджали са регистрирани 3024 мотоциклета в т.ч. 17 четириколесни превозни средства и 993 мотопеда.

hard admin

*

Top