307 проверени на пътя: Петима пострадаха при 8 катастрофи, един пиян водач в ареста

Осем са пътните произшествия на територията на областта през празниците с петима леко пострадали, отчетоха от полицията. 55-годишен е бил настанен в кърджалийската болница, след като автомобилът “Сеат”, в който пътувал, катастрофирал в района на село Кирково. 19-годишната водачка Б.Х. отнела предимство на кръстовище и последвал удар с “Пежо”. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство. Две 22-годишни пътнички са били прегледани в Центъра за спешна помощ в Кърджали, след като “Фолксваген”, управляван от И.И.(18), се блъснал челно в скат и след това колата се преобърнала по таван. Произшествието станало между селата Бенковски и Добромирци. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен му е акт.
Товарен “Опел” с водач И.Д.(24) при завой на бул.”Беломорски” в Кърджали не пропуснал насрещно движещ са лек автомобил “Деу” и последвал сблъсък. Шофьорите на двете коли са били прегледани в Центъра за спешна помощ и освободени. На виновния е съставен акт. Само с материални щети са катастрофите на бул.”Христо Ботев” и на ул. “Сан Стефано”в областния център, в село Шумнатица, в района на селата Глухар, Черна скала.
Незабавно производство е образувано в РУП-Кърджали срещу Г.Х.(46) за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. Той се движил с автомобил “Пежо” и бил спрян за проверка на разклона за село Широко поле. Тестът за алкохол отчел 1,40 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Шофьорът е задържан в полицейското управление.
307 автомобила са били проверени на територията на областта през празничните дни, отчетоха от полицията. Констатираните нарушения са 72, за които са съставени 23 акта и 49 фиша.

На снимката: Двама младежи помляха колите си на кръстовище на улица „Сан Стефано” в Кърджали
hard admin

*

Top