320 евро глоба за 29-годишен гурбетчия от Карамфил, работел нелегално в Германия

29-годишен гурбетчия от село Карамфил е бил заловен да работи нелегално на строителен обект в Нюрнберг, Германия, за което Окръжният съд в Кърджали го осъди да плати 320 евро глоба.

С. М. се трудел месеци наред без необходимото разрешение на Федералната  служба „Правосъдие” в германския град Бон. Именно тя е поискала паричната  санкция по Рамково решение относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансови санкции. Писмото, към което е прикрепено решение на Главна митническа служба в Нюрнберг, било е изпратено до Окръжния съд в Кърджали. Съдът на 16 май постановил  29-годишния С. М да плати санкцията.

Роденият в Звездел, но с последен адрес в момчилградското село Карамфил дюлгерин, е нарушил Социалния кодекс на Германия.  „Засегнатото лице е работило в периода от 01.02.2011 год. до 03.05.2011 год. за фирмата „Милениум Инен & Аусен” като помощен работник и е извършвал грундиращи работи, без необходимото разрешение за работа”, се посочва в писмото до съда в Кърджали.

Мъжът трябва да плати равностойността  в български лева по курса на БНБ – 625.87 лв.  За решението се информира и Националната агенция за приходите, която трябва да уведоми съда  за предприетите действия по изпълнение на решението.

Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в  Пловдив в 7- дневен срок, но  обжалването не спира изпълнението, посочват магистратите.

hard admin

*

Top