38 съветници направиха Исмаил Юсеинов и Кирил Ванков почетни граждани

38 общински съветници бяха единодушни при гласуването званието „Почетен гражданин на Кърджали” да получат десетократният световен шампион по свободна борба Исмаил Юсеинов и основателят на читалище „Обединение” Кирил Ванков (посмъртно). Това стана днес по време на тържествената сесия на Общинския съвет по случай Деня на Кърджали-21 октомври.
„Винаги съм се старал да прославям нашата Родина и нито за миг не съм забравял, че съм възпитаник на нашата школа. Благодаря Ви за признанието и честит празник!”, заяви от трибуната Исмаил Юсеинов. Отличието на Кирил Ванков бе връчено на председателя на читалище „Обединение” Стоян Анадолиев.
Тържествената сесия на местния парламент уважиха народните представители Цвета Караянчева, Мустафа Ахмед, Милко Багдасаров и Ердинч Хайрула, областният управител Бисер Николов, както и кметът на гръцкия град Мароня, и зам.-кметът на Комотини.
„21 октомври е денят на нашия спомен и нашата гордост. Затова ние днес ще почетен подвига на българските войници точно в дванадесет часа пред паметника на освободителите в градската градина. Затова и точно преди този час, от градския часовник звучи мелодията на „Велик е нашият войник”.
Пожелавам на всички здраве, щастие и повече самочувствие като на истински европейски граждани”, заяви в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис.

 

 

 
hard admin

*

Top