38 387 455 лева и 20 стотинки са похарчени за строителството на пътя Кърджали – Подкова, забавянето за 24-те км е заради сложно съоръжение на Върбица

38 387 455 лева и 20 стотинки са похарчени за строителството на пътя Кърджали – Подкова, а забавянето с отсечката от спирка „Джебел” до Подкова бе заради едно от сложните съоръжение на река Върбица.
Това поясниха за 24rodopi.com експерти от Агенция „Пътна инфраструктура”.
Както първи 24rodopi.com писа, автомобили по 24-километровия път  между спирка „Джебел” и Подкова ще тръгнат на 4 февруари. Областният управител Бисер Николов потвърди новината. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще пререже лентата на най-новия път в Южна България, изграден със серия от скандали от ДЗЗД „Кърджали – Подкова”.
Обща дължина на отсечката от Кърджали до Подкова е 34,1 км, от които 26,6 км ново строителство и 7,5 км рехабилитация на съществуващия Път 1-5. Строителството стартира през септември 2011 година.
Наложи се допълнително да се изградят 8 задържащи подпорни стени, които ще осигуряват нужния габарит на пътя след наложена промяна на терена вследствие на ерозионното действие на течащите води. Построени са и пет пътни кръстовища, както и две зауствания и пет водостока.

Извън договора със строителите се наложи изграждането и на осем подлеза с отвори от 2 до 4 м и един селскостопански надлез с тротоар за преминаване на пешеходци и домашни животни.

hard admin

*

Top