39-годишният мъж от Крумовград, болен от малария, е в кома

39-годишен мъж от Крумовград, болен от малария, бере душа в Пловдивската инфекциозна клиника. Както вече 24rodopi писа, човекът бил на гурбет в Замбия, където работел като сондьор на нефтена станция. В момента пациентът е в кома и е на изкуствено дишане.

Медиците в Пловдив установили, че той не е пиел задължителните медикаменти срещу малария, въпреки че от фирмата работодател твърдели, че са му осигурили такива, съобщава “Монитор”.

„Състоянието му не се подобрява, но и не се влошава. Опасността за живота му не е преминала”, обясниха от клиниката. Лекарите приели пациента в края на март. Месец по-рано човекът бил лекуван от малария в южноафриканската страна, откъдето се върнал на 20 март.

В България болестта му рецидивирала. Мъжът не бил напълно излекуван и в началото личният му лекар помислил, че става дума за грип.

Объркването дошло и заради това, че съпругата и детето на пациента тогава били болни от вирусно заболяване. Миналия петък крумовградчанинът бил транспортиран в Пловдив с линейка. Той вече имал стомашни кръвоизливи и започнал да повръща кръв. Специалистите успокояват, че няма опасност от разпространение на заразата, тъй като маларията се пренася от комари, каквито има само през лятото.—————————————————————–
Намери бързо и лесно нов автомобил!

hard admin

*

Top