4 куршума за Златко Баретата, днес адвокатката на Мегера трябвало да го отърве от затвора

Златко Баретата е получил 4 куршума в подбедрицата, заяви зам.-шефът на СДВР Ивайло Спиридонов, цитиран от агенция Пик. Наркобосът бе прострелян тази сутрин около 9,30 ч. пред Съдебната палата, където имал дело за наркотрафик в Апелативния съд. Защитата му е поета от Марияна Тодорова, която е адвокат на арестувания в Кърджали за обира на обществения трезор на ул. „Сан Стефано” Славчо Мегеров – Мегера.
Според разследващите след откриването на огъня срещу Баретата, гардовете му са отвърнали на стрелбата. Единият от охранителите му също е бил прострелян.
Ранените са били откарани с линейки в “Пирогов”. В момента лекари промиват раните им. Няма опасност за живота на Баретата и неговия гард.
Златомир Иванов – Баретата не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него. Това каза пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова. Адвокат Тодорова последно е разговаряла със Златомир Иванов в събота и неделя, за да обсъдят делото срещу него. Единственото, което засега е разбрала Тодорова е, че Баретата е закаран в “Пирогов”, но няма повече информация.
Баретата беше осъден от Софийския градски съд през февруари миналата година на 8г. затвор по обвинение, че оглавява банда за разпространение на наркотици за дълъг период от време. Тогава прокуратурата поиска той да остане зад решетките 17 години. Според обвинението структурите на тази организирана група, съответстваща на районните полицейски управление на София, което според юристи не би могла да стане без съпричастност на полицейски служители.
Иванов обжалва присъдата и за днес беше насрочено поредното заседание по делото в Софийския апелативен съд.
Златомир Иванов беше изваден от ареста и е с мярка домашен арест от градския съд заради направена операция. Домашният арест по правило се контролира от полицията в съответния район. Досега Баретата било докарван в залата  под полицейска охрана.
hard admin

*

Top