4-ма мераклии за кмет на Кърджали пак пуснаха слуха „Хасан Азис става евродепутат“

Доган постави задача: 4-ма евродепутати и изкарваме цял мандат, иначе – избори в края на 2014-та

4-ма мераклии за кмет на Кърджали използваха семинар на ДПС за евровота, за да пуснат в общественото пространство 3-та серия на пожелателното им „Хасан Азис ще става депутат в Европейския парламент”.
Двама видни партийни активисти, бивш общински съветник с важно назначение в държавната администрация и бизнесмен провеждат вече стратегиите си за спечелване на симпатиите на актива на ДПС край Арда и пращат знаци към лидера Лютви Местан за бъдещите номинации за кмет на Кърджали.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган участва вчера в семинар във Велинград и постави задача на партията да спечели четири евродепутати на вота на 25 май, разкриха за 24rodopi.com от движението. Доган отбелязал, че ако ДПС не спечели 4 мандата, в края на тази година можело да се стигне до провеждането на предсрочни парламентарни избори. 4-те мандата гарантирали цял мандат на правителство с участието на движението.
В момента ДПС има трима евродепутати, но сред тях няма кърджалиец. Според анализа на Доган, ДПС може да спечели между 500 и 600 хиляди гласа на евровота през месец май. Движението има потенциал за 70 000 гласа в Източните Родопи, а минимумът бил 45 000 гласа, сочат още анализите.
“Предстои сериозна изборна битка, ако искаме да имаме бъдеще като партия. Трябва да се представим добре. Трябва да има пълна мобилизация, да не се зарязва политическата работа със структурите”, подчертал Доган пред депутати, областни управители, министри и зам.-министри и други активисти от ДПС. Политическата отговорност за резултатите ще я носят депутатите и областните ръководители, подчертал почетният председател на движението.
Критериите за номинациите ще бъдат приети на заседание на ЦС на ДПС на 14 февруари.
Хасан Азис ще бъде предложен в евролистата от всички местни структури в Кърджалийско, категоричен е един от желаещите в града край Арда да има предсрочен вот за кметски избори.
„Хасан Азис вече има лоби в Брюксел. Опитът му, неговите комуникативност и познанства в Комитета на регионите в ЕС, са най-доброто оръжие за листата на ДПС”, твърди активистът на ДПС.
На този етап Хасан Азис отказва всякакви коментари. Само веднъж, в края на миналата година, по време на официална церемония в сградата на Общинска и Областна администрации си е позволил ирония по отношение на единия от мераклиите за стола му. „Нека до нас, за снимката, застанат и кандидат-кметовете”, заявил той малко преди да се снимат с гостуващия в Кърджали министър-председател Пламен Орешарски.
Доган и Местан също знаят за 4-мата мераклии. „Чудесна кърджалийска работа. Евролистата е готова. А кой от 4-мата ще спечели кърджалийските избори на първия тур?”, попитал в типичния си стил Доган.
hard admin

*

Top