4-ма са арестувани при незаконна сделка с оръжие

Четирима са задържани при незаконна сделка с оръжие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецакция под ръководството на Специализираната прокуратура е проведена на 21 и 22 април на територията на областите Стара Загора и Кърджали. В операцията са участвали служители на ГДБОП, техни колеги от Стара Загора и Кърджали, както и на областните дирекции.
В момент на незаконна сделка с огнестрелни оръжия са задържани продавачът – А.А на 43 години от гр.Крън, криминално проявен, и купувачът М.Д. на 33 години от Кърджали, известен на полицията и осъждан. Спецполицаите иззели 7 автомата „Калашников”. Задържан е още и Е.Д. на 28 години, също регистриран в полицията, подпомогнал осъществяването на незаконната сделка.
Последвало претърсване на три адреса на територията на Стара Загора и Кърджали, откъдето са иззети големи суми пари, множество телефони и SIM карти.
В хода на разследването антимафиотите задържали криминално проявения и осъждан Д.А. на 39 години от гр.Крън, съпричастен към установената незаконна дейност. В жилището му била оборудвана оръжейна работилница за преработване на газови оръжия в бойни. Иззети са два газови пистолета със заличени номера, преработени в бойни, пълнител с 14 патрона и заглушител.
С постановление на Специализираната прокуратура на четиримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.2 и 3 от НК.
Действията по разследването продължават.
hard admin

*

Top