4 предприятия отвориха врати за стаж на „воеводите”

Те са бъдещето, знаят, могат и искат


„Ние сме бъдещето на град Кърджали! Искаме да знаем, искаме да можем, искаме да работим!”. Това е мотото на учениците от Електрониката в Кърджали, които се включиха в проект „Ученически практики”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.В периода от март до септември 2013 г. възпитаниците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” ще приложат на практика наученото в училище.
„Горубсо-Кърджали”, „Ел.изграждане”, „ТРЕЙС РУУТ” и “УНИМАТИКС” осигуриха реални работни места за учениците, с които те да добият представа как ще изглежда бъдещото им работно място, каква е атмосферата и какво ще бъде ежедневието им, когато започнат да се трудят в избраната от тях професия.
„В „Горубсо-Кърджали” ще се учим да ремонтираме електрическите двигатели и трансформатори и имаме възможност да участваме в поддръжката на съвременна инсталация за преработка на златосъдържащи руди. Работата в „Ел. изграждане” е добра основа за бъдещото ни реализиране на трудовия пазар. Изграждането на трансформаторни подстанции и полагането на въздушни електропроводни линии ще ни направи добри електротехници. В „ТРЕЙС РУУТ” и „УНИМАТИКС” инсталираме системен и специализиран софтуер на компютърни системи, тестваме, откриваме и отстраняваме проблеми и дефекти в компютърни системи и периферните устройства.
В днешните условия на икономическа криза най-добрата инвестиция е в нашето образование и квалификация”, категорични са учениците от Електрониката.

hard admin

*

Top