4-членно семейство изчезна във водния ад, загина д-р Ширин Рамаданова от Спешното отделение

4-членно семейство от Кърджалийско изчезна в нощта на водния ад, полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Това съобщиха за 24rodopi.com от Общинска администрация в Минерални бани.
Загинала е 29-годишната д-р Ширин Рамаданова, която е работела в областната болница в Кърджали. Тя беше най-младият лекар в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”, работеше в Спешното отделение.
Призори в петък, близо до пострадалия от стихията мост, е открит лек автомобил „Опел”, който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението.
Колата, в която са били д-р Рамаданова, 4-годишното й дете, родителите й, които са 56-годишни, потеглила към 22.30 часа от Винево. 4-мата били на гости при роднини.
Съседите разказаха, че в автомобила са пътували възрастно семейство – мъж и жена, дъщеря им и 4-годишното внуче Мерт.
Водолази претърсват близкия язовир.
Първо е намерено тялото на по-възрастната жена, посочиха колегите от Хасково инфо.
Мостът все още е затворен за движение, тъй като водата е подкопала основите му.  До село Винево се стига през обиколен маршрут през селата Ангел Войвода, Боян Ботево и Караманци, потвърди за 24rodopi.com кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.
“Мостът във Винево беше под постоянно наше наблюдение, не сме и предполагали, че може да се случи такова нещо”, коментира Искендер. Той допълни, че два пъти досега общината се е опитвала да спечели проект за ремонт на съоръжението, но тъй като част от площта, включена в проекта, попадала в землището на кърджалийското село Черноочене, от Фонд “Земеделие” не одобрявали проекта. Въпреки това ще се търси начин за спешен ремонт на моста, бе категоричен Искендер.  
hard admin

*

Top