40 в списък „Ставаш за шеф при Кунева”

Кандидатите – от учител до директор на полиция
 
40 срещи са проведени в Кърджали в рамките на два дни за определяне на областен лидер на партията на Меглена Кунева, разкриха за „24х7 Родопи” от централата на „Движение България на гражданите”.
България вече върви към предсрочни парламентарни избори, а партията на бившия еврокомисар няма областна структура и ръководство единствено в Кърджали. Формацията е едно от 4-те сигурни политически сили, които ще влязат в следващия парламент.
Отговорник за регион Кърджали е бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Миналата седмица той е провел 40 срещи с лица от Кърджали и периферията. Някои са били подбрани от централното ръководство, други – пресяти от многото молби за членство, подадени чрез Интернет, а имало и препоръчани общественици. Сред потенциалните лидери имало бизнесмени, учителки, бивш шеф на полицията, адвокати. Разговаряне е както с безпартийни до този момент, така и бивши активисти на СДС.
Предишният отговорник за смесените региони Добрин Митов имал виждане за областен лидер и представил на Меглена Кунева концепцията си за Кърджали, но заминал на работа в Брюксел и Зеленогорски гради нов екип и стратегия.
Планувало се Кунева да даде брифинг за Кърджали към 10 март, но заради промяната на ситуацията в страната, това може да стане и по-рано. Зеленогорски ще бъде в града край Арда идната седмица.
hard admin

*

Top