400 лева бърз кредит подтикнали Атанас да сложи край на живота си

Мъжът, който изчезна във водите на Марица, вероятно е решил да сложи край на живота си, защото не можел да върне бърз кредит от 400 лева, коментираха негови близки вчера.

Цял ден специализиран водолазен екип от Кърджали издирва мъжа, който вчера следобед се удави в Марица, но от него няма никаква следа. Атанас Иванов от Симеоновград имал много борчове и бил съкратен от работа, разказват приятелите му, пише Блиц.

Два дни преди да изчезне във водите на река Марица той се заканил, че ще се обеси, защото нямал друг изход. Преди до обхване пълното отчаяние 56-годишният мъж бил посетен от кредитни инспектори от Харманли, които му дали твърде кратък срок да им върне 400-те лева бърз кредит, които теглил наскоро. Надявал се, че ще може да изплати заема си с част от заплатата, която получавал от програмата за временна заетост от общината в Симеоновград. От там обаче го съкратили поради липса на средства.

След като имал кратка разправия с инспекторите, Атанас казал на приятелите си, че ще си сложи въжето. Дали е попаднал на подводно течение в Марица или е търсил смъртта си, засега никой не може да каже. Факт е обаче, че влязъл във водата уж да се разхлади и повече не излязъл.

Днес втори ден водолазите издирват трупа му, но следа от него няма. Чуват се приказки, че Атанас най-вероятно е жив и е избрал най-добрия начин да се скрие от финансовата институция. Приятелите му се молят да е така и се надяват, че след време Атанас ще се покаже от някъде.

Той бил самотен и нямал близки. Жена му отдавна го напуснала, а единствената си дъщеря не бил виждал с години. В момента издирването на изчезналия мъж във водите на Марица продължава.

hard admin

*

Top