400 металурзи подадоха молби за работа в „Горубсо – Кърджали“, някои пък вече станали шивачи

Металурзи: Всички са в кюпа, трябва да се хванат автоматите!
 
“Всички са в кюпа. И Захариев, и банките играят заедно. На нас не ни позволяват да си вземем заработеното, защото им дължал ОЦК пари. А къде са мислили когато са отпускали тези огромни заеми? Докато не хванем автоматите нищо няма да се оправи”. Това коментираха разпалени бивши металурзи пред офиса на Първа инвестиционна банка (ПИК) в Кърджали.
„Дългогодишни металурзи са принудени да подхващат женски занаят, за да хранят семействата си. Гладът принуди някои да залягат над шевните машини, за да бъдат приети на работа в някой цех. В „ГОРУБСО – Кърджали” са подадени 400 молби за работа от металурзи, а в „Пневматика” – 200″, съобщи лидерът на протестиращите Стефан Атанасов. Бившият началник смяна в ОЦК стана неформалният лидер на гражданските протести в Кърджали, които се провеждат всяка неделя.
Както вече 24rodopi писа, близо 200 човека се събраха днес в 10 часа пред паметника на Васил Левски за да протестират. От месеци те не могат да получат заплатите си, въпреки, че са спечелили делата и имат изпълнителни листове.
Адвокатите на ПИБ и свързани с Валентин Захариев обжалват пред частния съдебен изпълнител (ЧСИ) и блокират процедурата. Банкерите по този начин пререждат работниците.
Над 1 300 000 лева имат да получават 250 металурзи.
Спонтанният протест на 6 март бил провокиран от внесени жалби пред ЧСИ вчера от ПИБ и от близка на Захариев фирма.
hard admin

*

Top