400 пробват английския си в Център „Кеймбридж”

Езиковата спретва най-мащабния изпит за патронния празник

 

ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали отново ще чества своя патронен празник с множество разнообразни инициативи. Те започват с тържествен ритуал, изпълнен от Първи ученически гвардейски отряд, пред паметника на поета-революционер Христо Ботев. По-късно Изпитният център Кеймбридж към ГПЧЕ „Христо Ботев” ще проведе безплатен изпит за всички нива на владеене на английски език според европейската езикова рамка. Вече две години възпитаниците на гимназията се явяват на такъв изпит в училището си и получават международно признат сертификат, чиято валидност е за цял живот. С цел популяризиране на тази възможност, на патронния си празник, училището отваря вратите си за всички, желаещи да проверят знанията си по английски език. Над 400 ученици и възрастни от града са заявили желание да направят това. По време на изпита, желаещите да получат информация от представителите за България – Кеймбридж юнивърсити прес ще имат възможност да се срещнат с техни представители.

По същото време в училището ще бъде презентирана работа на учениците по проект за развитие на извънкласната дейност УСПЕХ. Клубовете: „Млад еколог”, „Здраве и начин на живот”, „Млад геолог”, „Артклуб”, „С любов и сръчност от моите ръце” , „Публична реч” , „Германия страна и хора” ще представят в изложба резултатите от своята работа. Във вътрешния двор на училището ще се развихрят математиците на гимназията, работещи в клубове „Математиката в света около нас”, „Математиката – това е много лесно”, „Питагор”, „Математическо кенгуру” и „Пътешествие в света на математиката”. За тях е организирано състезание по математическо ориентиране. За доброто настроение ще се погрижи клуб „Млад хороводец”. Във физкултурния салон ще се проведат срещи по бокс на състезателите от клуб „Млад боксъор”.

В 18:00 часа в ДКТ „Димитър Димов” театърът на ГПЧЕ „Христо Ботев” кани кърджалийската общественост на свое представление. Театрални трупи към езиковата гимназия ще представят своя разнообразен репертоар. Публиката ще има възможност да види различни сценични превъплъщения на младите театрали на английски, немски и френски език. Ще бъдат представени 3 пиеси, печелили през годината призови места на Национални и международни ученически театрални фестивали, като на финала ще бъде играна трагедията на Шекспир „Ромео и Жулиета” на български език.

По късно в ресторант „Арпезос”, в присъствието на своите родители, ще бъдат отличени над 150 ученици от езиковата гимназия, участвали в национални олимпиади и конкурси и донесли призови награди и отличия не само за своето училище, но и за град Кърджали.

hard admin

*

Top