405 кандидати за 10-те места за контрольори на стоки на граничните пунктове „Маказа“ и „Златоград“

405 кандидати са допуснати на тест за 23 работни места в Националната агенция по приходите (НАП) в Пловдив, като 10 от служителите ще работят на ГКПП „Маказа”, граничния пункт край Златоград, пункта край Ивайловград и на други места в Кърджалийско и Смолянско. Те ще работят в новото звено „Фискален контрол”.
Както вече 24rodopi.com писа, Агенцията бе обявила конкурс за длъжността „старши инспектор по приходите” – 2 бройки, и „инспектор по приходите” –  8 бройки. Общо в страната НАП търси да назначи 105 служители.
Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.
Размер на основната заплата, определена за длъжността: „Старши инспектор по приходите” е 850 лева, а за „Инспектор по приходите” – 700 лева.
Тази седмица 405-ата кандидати те ще се явяват на писмен тест за професионални знания и умения. Заради многочислеността на кандидатите тестът ще се проведе в две зали на Аграрния университет в Пловдив.
23-мата одобрени ще работят в граничните пунктове в Кърджалийско, Смолянско и Хасковско.
hard admin

*

Top