43-ма кандидати за депутати, Милко Багдасаров регистрира листата на „БСП лява България“

Коалиция “БСП лява България” регистрира в неделния 31 август листата си с кандидат народните представители в 9-ти Многомандатен Избирателен Район. Документите внесе водачът на социалистите Милко Багдасаров. Той бе придружаван от Теодора Каракостова, председател на жените – социалистки  в област Кърджали. Както вече бе оповестено първи в листата е Милко Багдасаров, депутат от 42 –то Народно Събрание, следван от Бисер Николов. Трети е Георги Кючуков. След него се нареждат Димитрина Александрова – Гражданска Квота, Ахмед Шерифов, Георги Желев, Кристияна Арабаджиева, Вилдан Вахид, Маргит Василева и Димитър Димов, отново Гражданска квота.
Ще припомним, че листата с кандидат народните представители за 43-то НС на Кърджалийска област бе една от най-безпроблемните в България и бе гласувана единодушно на Националният Съвет на БСП. Според Багдасаров балансът между интересите на различните социални групи е направен, както трябва и представителство то на  жени, мъже, младежи, етнически общности е съобразен с интересите на избирателите. Знак за отношението на БСП към ставащото в момента в Украйна, Русия и света са и сериозното представителство на движението „Русофили”, заложени в гражданската квота в листата на социалистите. „Това е листа, която е близко до хората,  представителите в нея обединяват различните слоеве от населението. С нея показваме, че хората са най-ценният ни капитал”, коментира веднага след регистрацията лидерът на БСП Милко Багдасаров.
Както първи 24rodopi.com писа, досега листите си регистрираха ГЕРБ, ДПС, АБВ и „Българска социалдемокрация”. С 10-те от списъка на БСП, регистрираните кандидати за депутати в РИК – Кърджали, станаха 43-ма.
24rodopi.com
hard admin

*

Top