43 фирми „средни данъкоплатци” ще се обслужват в НАП-Кърджали

Фирмите – средни данъкоплатци и осигурители, които през 2010 година станаха част от създадените тогава дирекции СДО, вече ще се обслужват от компетентните офиси на НАП по регистрация на съответното дружество, съобщават от териториалната дирекция на приходната агенция.
Промяната е следствие от закриването на дирекции „Средни данъкоплатци и осигурители” в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.
43 са фирмите от област Кърджали, които са в обхвата на Дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” Пловдив и от 1 май ще се обслужват в офиса на приходната администрация тук.
1 096 дружества бяха част от дирекция СДО в Пловдив от 2010 година досега и същите от 1 май 2014 година ще се обслужват от компетентните офиси в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Дружествата вече са уведомени с писма от Информационния център на НАП, като пререгистрацията им ще бъде извършена служебно от Агенцията. Също от 1 май, удостоверенията за липса или наличие на данъчни и осигурителни задължения, както и други справки за фирмите, регистрирани досега в дирекция СДО Пловдив, ще се изготвят от компетентните офиси на НАП.
От своя страна приходната администрация гарантира, че качеството на услугите, които предоставя на клиентите си, ще остане на същото високо ниво, а всички служители на Агенцията ще съдействат с готовност, за да стане тази организационна промяна възможно най-лесно.
Информация за банковите сметки, по които трябва да се превеждат дължимите данъчни и осигурителни задължения от 1 май 2014 година, може да се намери на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Плащане”. В рубриката „Контакти” са публикувани телефони за контакт на всички структури на Агенцията, на които могат да бъдат задавани въпроси.
hard admin

*

Top