5 катастрофи: Блъснаха 8-годишен на пешеходна пътека; 31-годишна ударена на пътя – с тежки контузии; 25-годишен пие и пада в дере

Пет са пътните произшествия през последните два дни на територията на областта с двама пострадали.
8-годишен бил блъснат на пешеходна пътека на ул.”Екзарх Йосиф” в Кърджали от “Фолксваген” с водач К.С./21/. Инцидентът станал снощи около 21 часа. Момчето е било прегледано в Центъра за спешна помощ и освободено. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен му е акт.

31-годишна е била настанена в кърджалийската болница със счупени тазови кости, след като била блъсната от “Опел” с водач М.М./35/. Произшествието станало по пътя между селата Нановица и Равен. Жената пресичала платното и била ударена. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство. Водач, употребил алкохол, паднал с “Мерцедес” в коритото на реката в село Долно Къпиново. В.Е./25/ загубил контрол над управлението, колата излязла извън платното, блъснала се в скат и паднала в реката. Тестът за алкохол на водача отчел 1,71 промила. Задържан е в полицейското управление в Кирково. Автомобилът е бил изваден от реката от екип на пожарната служба в Подкова. Образувано е бързо производство.
“Опел с водач Е.А./24/ се блъснал в металната еластична ограда на новия мост над река Арда в Кърджали. Несъобразена скорост е причина за катастрофата. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Съставен му е акт.

 
 
Шофиране след употреба на алкохол. Незабавно производство е започнато в РУП-Кърджали срещу Б.Б./47/. Мъжът се движил с лек автомобил “Сеат” и бил спрян за проверка в село Стремци. Тестът за алкохол отчел 1,44 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анали. Шофьорът е задържан в полицейското управление.
 
hard admin

*

Top