5 катастрофи през уикенда: Шофьори блъскат и бягат, водач без книжка се заби в мантинела

Пет са пътните произшествия през почивните дни на територията на областта, съобщиха от полицията. Двама са пострадали леко.
48-годишен водач бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Кърджали след катастрофа на разклона за село Загорско. М.Х. се движил с нерегистриран мотопед и вследствие на несъобразена скорост се блъснал в еластична ограда. Бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Кърджали и след преглед освободен. При извършена справка се установило, че водачът е бил лишен от право да управлява МПС. Съставен е акт. При движение с несъобразена скорост лек автомобил “БМВ”, управляван от Ф.Х.(22), се блъснал в скат на разклона за село Брегово в събота около 1 часа. Шофьорът напуснал мястото на произшествието и след като е установен, бил транспортиран в Центъра за спешна помощ във Фотиново. Прегледан е и освободен. Съставен му е акт. Екип на пожарната служба в Подкова почистил мястото на произшествието от счупени стъкла, разлято гориво и обезопасил катастрофиралата кола. Около 23,30 часа в събота в село Бенковски “Фолксваген” с водач С.А.(28) навлязъл в лявата половина на платното и блъснал неправилно паркиран на пешеходна пътека “Фолксваген”. Шофьорът напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно от полицията. Съставен му е акт. Между селата Загорско и Кирково водачът на товарен “Мерцедес” А.Н.(24) не взел мерки за безопасното закрепване на ремарке, което се откачило и се ударило в еластична ограда. Съставен е акт. На бул.”България” в Кърджали при извършване на завой автомобил “Ауди”, управляван от С.С.(37), не пропуснал “Мерцедес” и последвал удар. На виновния за произшествието е съставен акт. Тестовете за алкохол на шофьорите и от петте произшествия са отрицателни.
6 акта и 4 фиша след 46 проверки на пътя
46 автомобили са били проверени на териториите на полицейските управления в Крумовград и Момчилград в петък, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Цел на проверките са били създаването на сигурност по пътищата и предотвратяване на условията за тежки пътни произшествия. Констатирани са 10 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 6 акта и 4 фиша.
hard admin

*

Top