5 нови компютърни зали: Паисиевци с S-класата в информационните технологии

Паисиевци извършиха скок в по-висока класа на обучението по информатика и информационни технологии чрез обновените пет компютърни зали с най–нови компютри, част от които са финансирани чрез реализираният от СОУ “Отец Паисий” проект по Национална програма на МОМН „Информационни и комуникационни технологии в образованието”.

Технологичните параметри на новите компютри са най–висок клас, даващи възможност за работа на CAT системи, 3D, графични редактори, развойни системи с 22 инчови LED Full HD монитори. Според специалистите , компютрите предназначени за 1200 ученици на училището, са S-класа в сферата на IT.

Най-голяма е радостта за гимназистите от 18 профилирани паралелки с английски език, информационни технологии, информатика, математика и биология. Новите учебни планове на подготвителните класове с интензивно изучаване на английски език в гимназиалния етап, възможността за придобиване на знания и умения в сферата на модерните технологии, гарантира дигиталната компетентност на учениците и интереса към училището.

Благодарение на този висок клас машини с терминално решение, СОУ „Отец Паисий” реализира в нова форма обучението и проверка знанията на учениците, онлайн системи за тестови контрол, ИТ сертифициране, обмен на образователни ресурси, “free” зони за безжичен интернет и пълен педагогически контрол на 63 ученически работни места, базирани на терминални компютърни решения.

Това обновяване е един голям подарък за 100 годишния юбилей на училището и част от 100-те инициативи заложени от педагозите в тази значима година. Кулминацията на празниците ще се отбележи през месец декември 2013 година.

В момента тече усилена подготовка за XVI- та Национална олимпиада по астрономия с партньорството на СОУ „Отец Паисий” и Астрономическата обсерватория в Кърджали, съгласно график на МОМН.

hard admin

*

Top