5 000 лева държавни пари гарантирали назначението на Сашка Тръпкова за шеф на РИО

Срещу шефа на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Кърджали Гроздан Колев се водеше политическа битка, заяви народният представител Цвета Караянчева пред министъра на образованието Ана Клисарова в парламента.
„Началникът на РИО бе подложен на щателна проверка и силен психологически натиск, за да бъде принуден за напусне поста си. За целта шестчленна комисия инспектира РИО в продължение на 9 дни и държавата похарчи над 5 000 лева, за да бъде отстранен един доказан специалист”, заяви депутатката от ГЕРБ.
Ще припомним, че лицето на БСП в Момчилград и член на Националното ръководство на левицата Сашка Тръпкова (на снимката) бе назначена за шеф на инспектората, за което първи 24rodopi.com писа. Номиниран за поста бе бившият кмет на Кърджали и бивш експерт от инспектората Расим Муса, но БСП спря назначението. Впоследствие отпадна и Величка Георгиева, общински съветник от БСП в Кърджали и шеф на образователната комисия. Изненадващо в годината й на пенсиониране Тръпкова бе наложена за шеф на образованието в Източните Родопи.   
hard admin

*

Top