50 лева на месец и колата ви стои от 8 до 18 часа в центъра на Кърджали

Срещу 50 лева на месец всеки може да остави автомобила си в центъра на Кърджали през деня. Това е предвидено при въвеждането на синя зона в града край Арда. Цената на ежемесечният абонамент за паркиране за конкретно  паркомясто, за часовете от 8 часа до 18 часа е 50 лв. с ДДС.
Както първи 24rodopi писа, синя зона за паркиране ще има в Кърджали. Това ще гласуват в сряда общинските съветници. Очакват се напрегнати дебати по точка 5 от дневния ред.
След направен анализ на уличната мрежа в центъра на града край Арда, кметът инж. Хасан Азис предлага на сесия на Общинския съвет в сряда да се вземе решение за обособяването на синя зона, изключително в идеалния център, заключен на територията между ул.”Булаир”, ул. “Републиканска”, ул.”Дж.Вашингтон”, ул.”Македония”, ул.”Климент Охридски”, ул.”Иван Вазов”, ул.”Беласица”, бул.”България”, бул.”Тракия”, ул.”Екзарх Йосиф”. Цената за паркомясто за 1 час ще бъде 1 лев.
В тази зона има възможност за обособяване за над 500 бр. паркоместа, което ще стане поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица.
hard admin

*

Top