500 членове и симпатизанти на ГЕРБ от Кърджалийско скандираха „Оставка“ на митинг в Пловдив

„Оставката на кабинета Орешарски не е въпрос на избор. Ние и всички протестиращи по площадите българи ви задължаваме да я подадете”. С тези думи народният представител Цвета Караянчева взриви многохилядното множество от привърженици на ГЕРБ на централния площад в Пловдив.
Около 500 членове и симпатизанти на партията от Кърджалийско скандираха „Оставка” на кабинета Орешарски и безпринципната тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака.
Караянчева бе сред основните оратори на митинга, наред с лидерите на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, депутатите Цецка Цачева, Менда Стоянова, Вежди Рашидов и Томислав Дончев и евродепутата Мария Габриел.

„24 години след началото на прехода в страната върви тотална рекомунизация. Управляващото мнозинство подменя бъдещето ни, властта се е срастнала с олигархията, върху работещите в държавните институции е упражняван безцеремонен политически натиск, гонят професионалисти за сметка на партийни номенклатурчици, а БСП се държи като васал на ДПС”, подчерта Караянчева. Орешарски наруши конституцията като си позволи да заплаши държавните служители с уволнение, ако участват в митинг срещу правителството и прокуратурата трябва да бъде сезирана за това. Държавата е в центъра на волтова дъга и е на път да експлодира, ако правителството на БСП и ДПС не подаде оставка”, категорична бе тя.
Експремиерът Борисов иронизира левицата, че не може да си организира митинг без подкрепата на Доган и хората му. Той призова съмишлениците си да запазят спокойствие, да не се поддават на гнева си и да не влизат в конфронтация с опонентите си, защото страната няма нужда от разединение, а от разум. „Не съм се уморил, няма да ви предам и няма да ви изоставя, каквото и да ми струва, изтъкна Борисов и се закани да алармира евроинституциите за заплахите на Орешарски към държавните служители. Цецка Цачева, Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Томислав Дончев, Мария Габриел и Цветан Цветанов говориха за задкулисието в държавата, бруталното противопоставяне между хората, изгубения авторитет на страната ни в Европа и необходимостта от предсрочни парламентарни избори.

hard admin

*

Top