51-годишен от Ардинско си намери работа по обява, стана телефонен измамник

Полицаите в Свиленград заловиха посредник в телефонна измама, благодарение на 88-годишен дядо от града, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
На домашния му телефон позвънил мъж и му поискал 6 600 лева по позната схема – катастрофа, при която синът му е ударил човек. Дядото отишъл да изтегли спестяванията си от банката, но по пътя се усетил, че е чувал за ограбени хора и сменил посоката – отишъл в полицейското управление.
Около 15 часа на адреса на стареца на улица „Вишеград” пристигнал мъж с цел получаване на сумата от измамата. В момент на вземане на парите се намесили полицаите и го арестували. Оказало се, че това е 51-годишен жител на ардинското село Бял извор, който бил нает по обява да посредничи в измамите.
Органите на реда установили, че задържаният е съпричастен и към друга измама, станала преди дни в Свиленград, когато 79-годишна старица бе измамена с 1000 лева по същата схема. Посредникът е задържан за 24 часа. Това е втори случай на заловен измамник, благодарение на досетливостта на потърпевшите.
hard admin

*

Top