56-годишна родопчанка взе за заложници двама ТВ-техници, нямала достъп до оригинала на „Великолепният век“

Двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия станаха заложници на жена от Мадан, съобщават колегите от „Родопи нюз”.
56-годишната Анелия Д. ги заключила в апартамента си, тъй като в пакета на оператора липсвал любимият телевизионен канал. Жената била заявила в офиса на компанията монтаж на цифрова телевизия. Техниците се явили в уговорения час, монтирали сателитната чиния, включили приемника набързо и се готвели да си тръгнат.
Междувременно обаче клиентката открила липсата на любимия си тв канал. Тя настоявала да гледа турския „Стар Тв”, по който върви сериала „Великолепният век”.
Тогава се ядосала, заключила вратата и хвърлила ключа от терасата. Обявила, че докато не  включат канала, няма да ги освободи. Изобщо не се трогнала от обяснението, че в заявения от нея пакет въпросният канал не бил включен.
Задържаните мъже успели да позвънят на спешния телефон 112. На мястото на инцидента дошли полицаи. Те намерили изхвърления ключ, отворили жилището и след дълги преговори убедили жената да пусне заложниците.
Анелия е болна от шизофрения и е в чести конфликти със съседите си, установила проверка. Преди това жената нападнала комшийката си си Е.М. с вилица заради съмнения, че  краде буркани от мазето. При сдърпването я наранила леко. При друг пристъп вдигнала целия блок на крак с викания и тропот.
Има процедура за задължителното настаняване за лечение на жената, защото здравословното й състояние не позволява повдигане на обвинение.
hard admin

*

Top