59-годишният Кязим Мюмюн: Плод, който не обича клона си, много бързо гние!

Подкрепа за ДПС изразиха жителите на микрорайон Млечино
Гюнер ШЮКРИ
С възгласи „ДПС” и бурни ръкопляскания жителите на ардинските села Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево и Богатино посрещнаха кандидатите за народни представители от ДПС в Кърджали инж. Ердинч Хайрула, Шабанали Ахмед, Салиха Емин и Муса Юсуф.
По време на срещите бе обсъдена актуалната политическа ситуация у нас, както и реалните проблеми на избирателите. Местните хора коментираха, че основните проблеми, пред които са изправени, са свързани най-вече с инфраструктурата, високата младежка безработица и обезлюдяването на региона, здравеопазването и водоснабдяването. Те изказаха благодарност на ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за  асфалтирането на пътя от Хромица до Долно Прахово, който не е ремонтиран повече от 30 години. Жителите на ардинските села, присъствали на срещите с кандидатите за народни представители коментираха, че ДПС работи за хората и изпълнява поетите ангажименти за разлика от останалите политически парти. „Ще гласуваме с номер 18 в бюлетината, за да може ДПС да продължи започнатото”, споделиха хората.

„Аз съм един от вас и винаги ще отстоявам вашите интереси”, заяви вторият в листата на ДПС в Кърджали инж. Ердинч Хайрула. Депутатът от 42-то Народно събрание призова да продължат инвестициите в малките населени места, защото и най-малкото населено място е част от България. Той отбеляза, че един от приоритетите на ДПС ще бъде за увеличаване на пряката субсидия за малките земеделски производители.
„Ние сме едно семейство и трябва да работим, за да излезем много силни от предстоящите избори. Всеки прави избори на гърба на ДПС, но след тях всеки се променя и се съобразява с нас”, заяви третият в листата на ДПС в Кърджали Шабанали Ахмед.
Четвъртата в листата на ДПС Салиха Емин запозна местните жители с предизборната програма на Движението, която включва важни проекти и мерки за подобряване на икономиката, образованието, здравеопазването, инфраструктурата. Тя отбеляза, че за последните 14 месеца инвестициите в Ардинския район са се увеличили многократно. „Това, което се направи, го дължим на ДПС. ДПС е единствената политическа сила, за която  приоритет са малките населени места и  техните проблеми”, каза още Емин.
Пред активистите и симпатизантите седмият в листата на ДПС Муса Юсуф подчерта, че Движението за права и свободи се е превърнало в символ на толерантността и демокрацията. „Без участието на ДПС във властта демокрацията изпада в опасност. В подкрепа на своите  думи искам да посоча  изострящия се език на омразата, с който си служат политическите ни опоненти и започналите  политически уволнения от служебното правителство. За да има демокрация в страната, инвестиции по регионите, равноправие и справедливи закони ДПС трябва да участва в управлението на страната”, подчерта Юсуф.
59-годишният Кязим Мюмюн от Долно Прахово заяви, че сега е моментът да се обединят всички симпатизанти на ДПС в региона. „Плод, който не обича клона си, много бързо гние. Всички ние трябва да знаем корените си, откъде сме дошли. Трябва да бъдем единни и силни, както бяхме досега, за да имаме винаги кметове на общини и министри”, призова родопчанинът. Той пожела успех на кандидат-депутатите и ги помоли да не забравят народа. Да идват при всяка възможност при тях, за да чуят проблемите им.
На срещите бяха още общинския председател на ДПС в Ардино Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
hard admin

*

Top