6-ма от важните във „В и К“ – аут! Махат главния енергетик и шефа в Момчилград

6-ма от ръководителите в системата на „Водоснабдяване и канализация” (В и К) в Кърджали напускат местата си по заповед на новия управител инж. Кера Василева, съобщава всекидневникът “24х7 Родопи”.
„Действията ми са в интерес на оптимизиране на управленската структура на дружеството”, потвърди кадровите промени във водното дружество инж. Василева.
Законът позволявал на новоизбрания управител в първите девет месеца от встъпването й в длъжност да направи кадрови промени и да подбере управленски екип. Освобождаването на служителите не било в противоречие с Кодекса на труда.
Вчера темата за случващото се влезе в Народното събрание. „Започват масовите уволнения във „В и К” – Кърджали, започват уволнения и назначения по прословутия член 16 а, в който г-н Местан иска да вкара анкетна комисия, защото ГЕРБ назначавал по този член. Вижте колко души има назначени в момента с този член 16 а – това е член, в който може на ръководно място да влиза човек без конкурс на седем часа и половина работно време”, заяви на брифинг Караянчева.
„Освободен е началникът на транспорта Моллов. Шефът на инкасото Марин Тодоров и човек от екипа му също са освободени, както и шефът на звеното в Кирково Йорданов”, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Днес предстои да бъдат освободени главният енергетик Руси Латунов и шефът на представителството в Момчилград.
В договора на инж. Василева с акционерите – държавата и 7-те общини в Кърджалийско, имало клауза за кадрови промени.
hard admin

*

Top