6 фирми ще изграждат Водния цикъл, първата копка – наесен

6 фирми ще участват в изграждането на Водния цикъл на Кърджали. Проектът предвижда модернизацията на водоснабдителната и канализационната мрежа и изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води в областния център.
Както вече 24rodopi.com писа, вчера бе подписан договорът.
Това стана в залата на Бизнесинкубатора след сесията, в присъствието на общинските съветници. В церемонията участваха кметът инж. Хасан Азис и собствениците на две от фирмите – Трайчо Попов и Павел Калистратов. В обединението влизат шест фирми – „Инженерна пътна инфраструктура”, „Кристална вода”, „Калистратов груп”, „Биогез” и кърджалийските „Саварона” и „Арда строй”.
Първата копка на обекта ще бъде направена през есента, а ръководител на проекта е инж.Митко Синабов.
„Това е един от най-важните договори, които община Кърджали подписва, не само за последните 100, но и за следващите 100 години”, каза кметът инж.Хасан Азис. По думите му проектът има голяма обществена полза, социален и екологичен ефект, от него ще се възползват жителите на общината. Г-н Азис благодари на всички, имащи принос проектът да стартира, като не пропусна да спомене бивши кметове и общински съветници.
Групата от 9 общински съветници от ГЕРБ в Кърджали бойкотира подписването на договора. Бойкотът е част от публичния спор за това кой именно е забавил старта на изграждането – дали предишният кабинет, или община Кърджали.
„В ДПС имат безочието да отричат всичко направено от ГЕРБ както за този проект, така и за другите, и да твърдят, че предишният кабинет е спрял финансирането на общините по множество проекти. Подкрепихме проекта за водния цикъл на Кърджали като цяло, той е ценен за всички, но демагогия и празни приказки не ни се гледа и слуша, поне лично на мен”, допълни Илиев.
Инвестицията възлиза на 78 млн.лева, средствата ще бъдат вложени в строителството на пречиствателна станция за отпадни води, колектори, 23 километра канализационна мрежа и 24 километра водопроводи.
Кметът на Кърджали Хасан Азис предупреди, че жителите на града ще търпят известни неудобства покрай разкопаните улици и призова към търпение. 
hard admin

*

Top