6 000 лева за отнета девственост на 13-годишна

Безработен младеж отне девствеността на 13-годишно момиче в кола и след като тя разкри всичко на родителите си, случаят влезе в съда. И. Ефрами първо получи условна присъда, а после бе вкаран повторно в съда с иска за изтърпяното от момичето, възлизащ на 10 000 лева.
Дж. С. твърди, че е осъществила полов акт в лекия автомобил на бившия си приятел. Била е прегледана от съдебен лекар, който установил разкъсването на девствената ципа с пръстеновидна форма.
Справедливото обезщетение е 6 000 лева, бе отсечено на първа съдебна инстанция.
Освен 6-те бона за претърпените неимуществени вреди, Ефрами ще плати и 600 лева разноски по делото и 240 лева държавна такса за уважения размер на обезщетението.
В наказателно дело по случая Ефрами бил признат за виновен и осъден на наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, задето се съвкупил с ненавършила 14 години девойка. Изпълнението на наказанието е отложено за срок от 3 години.
По гражданското дело девойката твърди, че в резултат на извършения полов акт преживяла психотравма, изразяваща се в душевно безпокойство, страх, безсъние. На 10 юли т. г. била на преглед при психиатър и съгласно амбулаторен лист е установено основна диагноза „остра стресова реакция”, субективно състояние, реактивно провокиране тревожна и фобична симптоматика. Тийнейджърката била заведена на лекар от майка си и леля си. Те твърдели, че малката „преди около 2 месеца преживяла психотравми и оттогава до момента на прегледа се е чувствала напрегната, била лесно раздразнителна и избухлива”. Лекарката изписала терапия, посочена в амбулаторния лист за лечение на диагнозата „остра стресова терапия”.
Ефрами признава, че е правил секс, но всичко било доброволно и смята претенцията за неоснователна. Заболяванията пък били недоказани.
Съдът намира иска за основателен и доказан, но не в пълният му размер. Намира, че трябва ищцата да бъде обезщетена в справедлив размер за преживяното от нея и като такъв следва да бъде определен размера до 6 000 лв. неимуществени вреди, които да възмездят и обезщетят пострадалата от преживяното. В случая е засегната половата неприкосновеност на лице ненавършило 14 години. Следва да бъде отчетено, че е преживяла остра стресова реакция, която към настоящият момент е овладяна и не е налице.

Дървосекач е с „условна” за блудство с 13-годишна

Дървосекач бе осъден за блудство с 13-годишно момиче, но няма да влезе в затвора. В село Миладиново А. В. извършил действия – целувал по лицето и опипвал гениталиите, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст. Районният съд в Кърджали му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 12 месеца, като отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 4 години.

Родопчанин си взе за жена 13-годишна, ще го порицават по радиото

Кърджалиец пък си взе за жена 13-годишно момиче и получи две присъди, но излезе доволен от съда, че няма да лежи в затвора.
Безработният Д. Ц. К. е бил осъждан вече, но за това, че е заживял на съпружески начала с девойката получи от съда в Кърджали условна присъда.
Той е признат в това, че като пълнолетно лице, без да е сключил брак, заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст – Г.А.И. Осъден е на наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, но изпълнението на така наложеното наказание се отлага за срок от 3 години. Той ще бъде порицан по общинското радио.
Полицейска закрила на малолетна бе оказана в РУП-Кърджали през пролетта. 13-годишното момиче от Димитровград било дадено за булка в кърджалийско семейство. Друга 13-годишна пък избяга на 100 км при гаджето си. Тя живеела в Харманли, но дошла без разрешението на родителите си в Кърджали, за да живее с гаджето си.
Нейна връстничка от Родопите пък бягала три пъти в обратно посока – от Кърджали в Нова Загора.

Друга 13-годишна изчезна от дома си в Багрянка и родата се събра пред полицейското управление
в Момчилград в края на юли т. г. Роднините се жалваха, че момичето било качено насила в микробус „Форд”. Те не са видели регистрационния номер, не можеха да опишат и водача на МПС-то, но настояваха полицията да действа бързо „докато не е станало късно”. Някои от фамилията се опасяваха, че 13-годишното момиче е отвлечено от непълнолетно момче, което било влюбено в нея. Момичето бе открито и предадено на родителите си. Сезирана бе и социалната служба за закрила на детето.
Преди месец съдът в Момчилград осъди на 1 000 лева глоба ром, който е живял на съпружески начала с 13-годишна.

hard admin

*

Top