60 боксьори сефтосват новия ринг на „Арда”

Общинският съвет каза „Да” за помощ от 10 000 лева

 

Около 60 боксьори от реномирани клубове в страната пристигат в Кърджали за турнир, организиран от „Арда Бокс”. В четвъртък и петък в залата на клуба в „Арпезос” сили ще мерят състезателите на „Хасково”, СК „Севдалин Василев”, пловдивските „Ботев” и „Първенец”, „Габрово-91″, „Априлец”, както и „Капитан Петко войвода”-София, чийто треньор е кърджалиецът Тодор Занданов. Боксьорите ще излязат на новия ринг на клуба, който се очаква да е готов и монтиран точно преди състезанието. Финансовият проблем относно изработването на съоръжението вече е решен, след като общинските съветници в Кърджали гласуваха сумата от 10 000 лева да бъде предоставена на спортния клуб. Предложението на Расим Муса бе подкрепено с пълно мнозинство в разпоредителния орган.

Както вече писахме, клубът избра подхода „Направи си сам” заради високата цена на професионален ринг, който от производител излиза около 25 000 лева. Кърджали вече е включен и в календара на Българската федерация по бокс за две национални надпревари през есента. Край Арда ще мерят сили най-добрите млади боксьори. Ще се проведе също така и кръг от шампионата за жени. За тази цел обаче „Арда Бокс” трябваше да разполага с ринг. Поради тази причина от клуба решиха сами да проектират и изработят съоръжението, което ще бъде лицензирано от Федерацията по време на надпреварата в край на седмицата. То е с олимпийски размери-7,50 х 7,50 метра. „Сами си осигурявахме материалите и точно сумата от 10 000 лева не ни достигаше, за да довършим започнатото. Сега ще сефтосаме ринга с един областен шампионат”, заяви мениджърът на клуба Стоян Узунов, като допълни, че това е само началото на спортната програма, която готвят от „Арда”.

 

На снимката: Найме Фаик, Севилай Ахмед и Теодора Петрова (отляво-надясно) позират пред бъдещия ринг на „Арда Бокс”. Момичета грабнаха медали от Държавния шампионат през април

 

hard admin

*

Top