600 от Кърджали подкрепят в столицата кабинета "Орешарски", 50 ще скандират против актуализацията

Два протеста един срещу друг около парламента може да нажежат обстановката в столицата днес. “Протестна мрежа” вече призова противниците на кабинета Орешарски да излязат за масова блокада на сградата на Народното събрание при повторното гласуване на промените в бюджета.
Същевременно от страната върви информация, че автобуси с поддръжници на правителството пътуват към столицата. В столична община има подадено уведомбение за митинг на пл. “Независимост” от 9 до 21.00 часа от физическото лице Александър Александров.
Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер е заявил пред “Преса”, че изпращат 600 души с автобуси в помощ на контрапротеста, но още хора можело да тръгнат с личните си автомобили. Нека в София да знаят, че болшинството хора в страната подкрепят кабинета “Орешарски” и чакат да реши проблемите им, е казал Юмер.
Същевременно в държавни фирми в Кърджали, чийто ръководители са назначени по времето на Борисов, общински съветници от ГЕРБ са обикаляли и записвали желаещи да протестират пред парламента, но са откликнали не повече от 50 души. Това твърди  “Преса”, като допълва, че поне 6 автобуса с подкрепящи правителството са тръгнали към столицата и от Пиринско. Местните структури на БСП и ДПС са поели организацията. От Пловдив също са обявили, че ще дойдат да подкрепят кабинета.
Полицията от ранни зори предприе масирани заградителни действия още на далечните подстъпи към парламента. Около 50 жандармеристи и униформени от охранителна полиция имаше само на кръстовището на бул. “Дондуков” с ул. “Раковски”, съобщава Блиц.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top